Nat maken Nat maken

  • Met speeksel
  • Stoker wordt soepeler en breekt minder snel

 

 

pas de richting aan

Inbrengen

  • Kantel de stoker tot hij goed past met de vlakke zijde naar het tandvlees gericht.

 

Volg de rondingen

Volg de rondingen

  • Pas de richting aan zo volgt u de rondingen van de tanden.
  • En verwijdert u meer tandplaque

 

Het tandenstokeren

Bijna de helft van de tandplaque zit tussen de tanden. Ondanks het gebruik van de tandenborstel zal de plaque daar toch blijven zitten omdat de haren van de borstel er niet bij kunnen. De plaque kan daar dan caries en tandvlees problemen veroorzaken.

 

De oplossing is het verwijderen van de plaque tussen de tanden. Dit kan bijvoorbeeld met tandenstokers. Het volstaat om ze eenmaal daags te gebruiken.

Een goede tandenstoker is van hout omdat nat hout soepel is en meegeeft met de rondingen van de tanden. Ze zijn driehoekig van vorm omdat de ruimte tussen de tanden ook diehoekig is. Gebruik geen ronde tandenstokers of kaasprikkers.

 

Maak voor gebruik de stoker vochtig met speeksel. De stoker wordt dan soepeler en zal minder snel breken. Houd de tandenstoker tussen duim en wijsvinger en steun met de rest van de vingers af op de kin. Dit vergroot de controle op uw bewegingen en verkleint de kans op kwetsuren.

 

Wanneer u bij het inbrengen van de stoker tussen de tanden vastloopt of in het tandvlees prikt, helpt het om de stoker omlaag of omhoog te kantelen. U zult zien dat de stoker dan beter past.

 

Maak een in- en uitgaande beweging met de stoker, 5 maal tegen de linker zijde en 5 maal tegen de rechter zijde. (zie de afbeeldingen hiernaast). Zo volgt u de rondingen van de tanden. Er wordt in een kruisvormig patroon gewerkt. Dit geeft een maximale verwijdering van de tandplaque.

 

Er mag behoorlijk wat kracht op de stoker worden uitgeoefend. Wanneer u start met stokeren kan het tandvlees bloeden dit is een teken dat het tandvlees ontstoken is. Wanneer u blijft stokeren zal het tandvlees binnen twee weken genezen en niet meer bloeden.

 

Het hanteren van de juiste techniek is in het begin best lastig. Maar hou vooral vol. Het tandenstoken is immers erg goed voor de conditie van uw tandvlees. En al doende zult u merken dat het steeds gemakkelijker wordt.

 

 

Beweeg over de afbeelding en klik op de play knop om de video te starten.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player