op

Inbrengen

  • Als de rager vastloopt
  • Omhoog of omlaag kantelen
  • dan past hij vaak toch

 

richting

Volg de rondingen

  • Pas de richting aan zo volgt u de rondingen van de tanden
  • En verwijdert u meer tandplaque

Het rageren

Bijna de helft van de tandplaque zit tussen de tanden. Ondanks het gebruik van de tandenborstel zal de plaque daar toch blijven zitten omdat de haren van de borstel er niet bij kunnen. De plaque kan daar dan caries en tandvlees problemen veroorzaken.

 

De oplossing is het verwijderen van de plaque tussen de tanden. Dit kan bijvoorbeeld met borsteltjes voor tussen de tanden ''ragers''. Voor een goede mondhygiene volstaat het om ze eenmaal daags te gebruiken.

Uw tandarts zal op uw mondhygiene paspoort aangeven waar en met welke maat u best de tanden ragert.

 

Houd de rager tussen duim en wijsvinger vast en steun met de rest van de vingers af op de kin. Dit vergroot de controle op uw bewegingen en verkleint de kans op kwetsuren.

 

Wanneer u bij het inbrengen van de rager tussen de tanden vastloopt of in het tandvlees prikt, helpt het om de rager omlaag of omhoog te kantelen. U zult zien dat de rager dan beter past.

 

Maak een in- en uitgaande beweging met de rager, 5 maal tegen de linker zijde en 5 maal tegen de rechter zijde. (zie de afbeeldingen hiernaast). Zo volgt u de rondingen van de tanden. Er wordt in een kruisvormig patroon gewerkt. Dit geeft een maximale verwijdering van de tandplaque.

 

Wanneer u start met rageren kan het tandvlees bloeden. Dit is een teken dat het tandvlees ontstoken is. Wanneer u blijft rageren zal het tandvlees binnen twee weken genezen en niet meer bloeden.

 

Het hanteren van de juiste techniek is in het begin best lastig. Maar hou vooral vol. Het rageren is immers erg goed voor de conditie van uw tandvlees. En al doende zult u merken dat het steeds gemakkelijker wordt.

 

 

Beweeg over de afbeelding en klik op de play knop om de video te starten.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player